Moja rozhdenja
Door: Liesbet
Blijf op de hoogte en volg Liesbet
22 December 2008 | Letland, Daugavpils
Zdarova !
Op sinterklaas (da ze hier ni vieren) ben ik naar popclip gegaan van alle scholen... Echt ongelooflijk dat de leerlingen da zelf in elkaar steken die optredens, kostuums. Da leek soms echt wel vrij professioneel, ok ik kenner ni veel van mar echt... jeps.
Laatste week school waaronder echt bena geen les door da ze hun punten toch al hebben van het trimester , gewoon testen ze, examens hadden ze hier ni !! Waaronder mijn birthday was... Toen ik opstond echt leuk, Vera had vanalles klaargezet op de tafel. (zie foto) en dan nog een cadeau’tje met sloefen omda ik altij rondloop op blote voeten of mijn sleffers :p Mja het is inderdaad eigenlijk wel koud aan me voeten. Mmm was echt super lief en lekker fruit :p Daarna naar Lena om kerstboom te versieren... ik moest als eerste naar de keuken... ;) Stond daar een taartje met een kaars! :p Pannekoeken gebakken me zalm, kaas,... En natuurlijk kerstboom versiert.
Al die berichtjes van jullie deden me echt wel goed dus bedankt nog eens :D
Kebbet ook gevierd met vrienden (foto) enzo ge kent da. Khad simpel spaghetti gemaakt, vooral de Duitsers waren heeel blij om da nogeens te eten! :p Ma iedereen vond het lekker! Dan nog tiramisu en daarna vertrokken om te gaan ijsschaatsen. Dezen dag was echt den beste ever !
Macha was er niet, ze was den dag ervoor gekomen prongeluk :p ma dan hebben we gewoon thee gedronken,... het nog gezellig gemaakt ! Van haar kreeg ik nen Engelsen boek van een bekend Russisch schrijver ! :D
Op school hadden we ook nog kerstconcert...weer veel gezang en gedoe ! Maar dan ik zat toevallig toch wel op ne stoel me ne sticker zeker ! Die enkele mensen moesten naar voor komen en een kerstwens geven aan de zaal. :) Ma kreeg daarom wel chocolaadjes en ne sleutehanger...jeeeej ! ;)
Ondertussen zijn we ook al nieuwjaar aant plannen denk echt dat gezellig en tof gaat worden. :p Kan ni anders e !
Mai voor de rest kannek het mij nimmer herinneren percies omda mm alles zo gewoon nu e :p Ik spreek bena elken dag me Lana af... en den tijd gij echt mega snel ! Tis nu verdekke vakantie (voor mij dan toch ;))
Geniet daar ook goe van de (leer)vakantie !!
Kiss ! :)
Liesbet
En tis hier trouwens op de moment weer megahard aant sneeuwen zenne :p
22 December 2008 - 09:43
Katrien:
Hoi zusje,
jeuj, kan als eerste reageren ! Het lijkt me echt allemaal superleuk. Ik vind het heel tof dat je je verjaardag zo goed hebt kunnen vieren. We hebben hier thuis dan veel aan je gedacht en ook van mijn babysitkindjes moest ik je trouwens een gelukkige verjaardag wensen, al denk ik niet dat ze volledig begrijpen wat je daar in Letland zit te doen zo ver van mama en papa, maar ja ze zijn ook maar 7 jaar, hè! Ik hoop ondertussen dat je pakje van ons snel aankomt ! Zo nu moet ik terug gaan leren, echt een zwaar studiehoofd !
Katrien xxx -
22 December 2008 - 09:49
Broertje:
Superr toffe ! verjaardag klinkt het !!!! -
22 December 2008 - 12:40
Vake:
Amai schatteke het gaat precies al wat beter,als de tijd begint snel te gaan,is dat een goed teken . wij hebben veel aan u gedacht op uw verjaardag z'ne,dat is het eerste jaar zonder jou dus....'t was hier stillekes.Zaterdag hadden wij hier een feest voor mijn broer Jos en José die waren 60 jaar getrouwd,dus wel echt speciaal,we waren met 14 mensen. Daar voor koken is ni simpel hé maar 't is gelukt, ik had ook nog eens een grote taart gemaakt met rozen enzo,wel plezant maar zo lang geleden, iedereen vond het lekker dat was al goed. Voila dat is zo wat het laatste nieuws van hier,Veel kusjes en amuseer je met nieuwjaar hé. xxxxx vake -
22 December 2008 - 13:05
Moeke (en Vake):
ben ervan overtuigd als ik ga opstaan woensdagmorgen de 24ste datter ni zoveel zal klaarstaan voor mij zenne,dus ik vind jou een bofkont, ben stikjaloers!
En dan niet te vergeten de laatste inkopen gaan doen voor de kerst, gaan aanschuiven hier in't verkeer om wa te gaan afhalen bij de beenhouwer of pralinen en koekjes, maar ja, als het geen kerst is is het hier ook altijd druk en aanschuiven hier in schil.
Hier is het grauw en donker de ganse dag. Het blijft dus donker, ni zo gezellig. Dus maken we het gezellig binnen.
De lichtjes in de kerstboom branden en de open haard soms ook.
Uw papa heeft de reuze tafel hier komen arrangeren,(onze Mark was er ook bij, die schat moest dus vroeg uit z'n bed, want ze waren hier al voor 8 uur 's morgens...) allé, nu hebben we extra veel plaats voor alle vrijers van onze kleinkinderen....en ze is nog heel mooi ook.
Ze moet nog verder afgemaakt worden met een vernis of zoiets, maar voor de feestdagen en verleden zaterdag, was alles OK en konden we deze lange grote tafel al gebruiken! Tof jong!
Ik ben er superblij mee, neen, megablij, neen terrablij!!! goe hé voor een 65 plusser vindeni?
Verleden zaterdag hebben wij hier thuis dus de 60ste huwelijksverjaardag gevierd van ons vake zijn broer en schoonzus (ze zijn in de 80) uw mama en papa en tante martine en tom waren er ook. Voor tante josé ennonkel jos was het plezant van onze kinderen nog eens te zien, want dat was lang geleden. Ook hun 3 kinderen en partner waren er ook uiteraard, dus een hele familie spapens, dat kon tellen.
Het voornaamste was dat ze dat echt hebben geapprecieerd dat we dat gearrangeerd hadden voor hen. En dat telt uiteraard!
Juist na de kerst gaan wij nog een tussenweekje naar Wenen, samen met mijn kozijn en nicht Guy en Linda (die naast Juffrouw An wonen in Sint-Antonius) daar zijn wij nog nooit geweest, moet ook een mooie stad zijn. In de plaats van te gaan skiën, zien we ons verplicht van met die oude knieën, de gewone toerist uit te hangen en derdeleeftijdtrips te maken. Tja, zo gaat dat.
Dus : profiteer zo veel mogelijk van alles ennog wat zenne!!!
Allé, ik kan weer niet eindigen, dus : tot nog ne keer
moeke (en vake)
22 December 2008 - 13:23
Robin:
hmm lang geleden dat ik hier nog eens iets heb achtergelaten...
het lijkt me op de moment daar precies een feest !! zeker omdat jij vakantie hebt.:s pffft kwil ook vakantie, kzien het echt niet zitten om te blokken jom. mjaaaaaa wa doe je eraaan. :p
pffffffffft sneeuwde het hier maar,,, tzou te zalig zijn !!! het wintergevoel krijgen,,,
maar kgan u is laten se. amuseeeer u daar nog. en tot het volgende berichtje e. xxxx dikke kus en alvast een fijne kerst toegewenst.
robin x -
22 December 2008 - 14:02
Els:
hallo j...Liesbetteke!
Waauw, prachtig daar, daar blijft de sneeuw trenminste liggen! Heb je ons kaartje btw aangekregen? Inieder geval langs deze weg nog een super mega verjaardag gewenst! Ons Lynn is bijna terug mét Alex, het zal hier druk worden want Tacius is hier ook nog en Sophie komt langs (Waterloo is niet ver hé) Tot volgende nieuws! Els en co -
22 December 2008 - 14:04
Prr Opstedoe:
Wohoo zaalig !
Nog fijne feestdaagjes he.
Dikke knuffel
Totser -
22 December 2008 - 21:53
Lynn ;):
Liesbetje, het is super om te zien en te horen dat je je zo goed amuzeert daar! geniet gewoon echt van u vakantie en van alle leuke momenten! want ik moet al bijna vertrekken, heb nog maar een paar daagjes hier en ik wil da echt ni nu, das zo snel al. en alles eindigt nu zo beetje bij beetje, zo dingen die ik nu zo voor de laatste keer doe enzo. maar heb vant weekend wel goe gefeest! de vrijdag voor afscheid van ne vriend in bordeaux en zaterdag had alex afscheidsfeesje georganiseerd in huis want ouders waren weg, dus was echt zaalig! Het is nu wel bangelijk dat vakantie is, kunde zo elke dag vanalles doen. Ben ook net terug van de ijsschaatsbaan in bordeaux met een paar vrienden. =D ik vind da wel kei tof wa ze voor u verjaardag hebben gedaan! echt lief, en nieuwjaar ga zowizo wel leuk worden! ;) ikke deze keer in belgië, maar volgende keer wij samen hé!! een super dikke zoen mijn vriendinneke, ik mis je! -
23 December 2008 - 13:30
Tante Martine:
helaba schat !
ja, fijn dat je zo'n leuke verjaardag had!! en uwen tiramisu zal zeker veel succes gehad hebben. Ons caroline heeft die ook eens gemaakt en het was supergoed gelukt: BIJNA zo lekker als die van jullie !
Tom en ik gaan met vrienden een weekend logeren in een KASTEEL !! jaja, echt waar. Ons mannekes gaan naar de Ardennen met de familie van Bryan. Die heeft een broer, zo oud als THomas. Hij logeert nu hier en ze zitten al 2 dagen in het bos met hun geweerkes. Ze amuseren zich dus goed samen.
Gisteren ben ik met uw mama, papa, Katrien en Mark naar de film geweest. We hebben LOFT gezien, wel éél goe !
Het feest bij moeke en vake was superleuk. Het was lang geleden dat wij onze tante en nonkel en nicht en neven hadden gezien. En dan dat lekkere eten van ons vake...mmmm !!!
Morgen mogen we weer gaan vieren daar...jammer dat jij er niet bij zal zijn. Maar we denken wel veel aan jou, zo ben je er natuurlijk ook weer wèl bij, hé.
Ons mannekes hebben het op school ook goed gedaan. Dat is toch wel wat spannend want het was voor beiden iets nieuws, hé.
Zo, lieve schat, tot gauw nog eens.Amuseer je keigoed tijdens deze feestdagen en vakantiedagen !!!!! Dan leze we je terug het volgende jaar.
dikke, dikke kus: X
23 December 2008 - 13:32
Tante Martine:
PS. Ik zou het nog vergeten; hééééél belangrijk: ons caroline heeft het artikeltje van de JOEPIE opgestuurd. Ze staat er wel knap in, zene, een echte knappe bie, al zeg ik het zelf! :) Het komt er dus aan. -
24 December 2008 - 15:41
Caroline:
Heeeyyy :D :D
Ja ge zult het vn mijn mama al hebben gehoort zeker van de JOEPIE ;)
hehe :)
sebiet vertrekken wij naar moeke en vake voor kerstmis. tga echt anders zijn zondr uu,,
ma zoals alty babbele we veel me de familie over u eh ;)
kvind het echt keitof da ge u goe hebt kunnen amuseren op u verjaardag :D
Khoop da ge nog veel van die dagen daar hebt want uzelf daar goe voelen en plezier enzo is toch het belangrijkste eh :D
alleh ik ga nog ff ons mama helpen eh :)
XXXX LY
(kheb wrs veel fouten getypt xD!)