Alledaagse leven ;) - Reisverslag uit Garciems, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu Alledaagse leven ;) - Reisverslag uit Garciems, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu

Alledaagse leven ;)

Door: Liesbet

Blijf op de hoogte en volg Liesbet

11 April 2009 | Letland, Garciems

Heej !

Het is tijd dak hier nog eens ne keer wa schrijf e... :) Ma ik moet mijn boekje er al bijnemen om nog te herinneren wak nog heb gedaan of gezien :p

Wij zijn met het gezin naar het ballet gegaan...de notenkraker ! Heel mooi natuurlijk! De zaal is wel veel mooier als bij ons ze! Maar ook wel kleiner...veel ouderwetser en dan ook weer natuurlijker. Snapte ? :p

Sushi eten de mensen hier duidelijk echt wel graag ze of is het allemaal zo toevallig ? :p In ieder geval zijn we met een paar vriendinnen vanalles gaan halen in de winkel om dan ne sushi-avond te houden :) Maar ook vaak gewoon thuis eten wij sushi :p Mmm en kvin da nu zoooo lekker.

Den 8e maart was het internationale vrouwendag, en da wordt hier wel gevierd. We zijn naar de cinema gegaan, lekker eten en er kwamen nog gasten op bezoek, kregen bloemen van de vader en zo van die dingen. De volgende dag op school kregen we van de jongens in de klas ook allemaal bloemen en pralines :D Diene dag mag duidelijk bij ons ook wel wa meer gevierd worden ;)

Op vrijdagavonden spreken we meestal met een groepje af bij iemand thuis om dan s’avonds weg te gaan ofzo van die dingen. Int weekend ben ik meer zowa met het gezin (omdat die nooit moeten werken op zaterdag en zondag) We gaan dan meestal al zeker even wandelen aan de zee en vaak nog zo een of ander uitstapje :) Wa ik echt wel heel leuk vind en apprecieer.
Na school ga ik meestal naar de fitness en soms gaan we ook naar de oma omdat die da leuk vind als wij zo eens langskomen :) Die geeft mij dan vaak zo nogis ne fotoalbum en verteld dan zo vanalles :p

Ik heb dan ook Masha nog ontmoet van Daugavpils die op bezoek was in Riga, wij zijn da s’avonds naar een rockconcertje geweest en nog eens wa bijgebabbeld. Ze zei dat mijn russisch op korte tijd veel verbeterd was. :) (allemaal dankzij mijn nieuwe familie ze)
De volgende dag had ik de mama hier verteld da er in België in de krant iets stond over een restaurant in Riga en zei zei onmiddelllijk aaahja dan moeten we da is uittesten want das iets nieuw hier. Omdat dit een restaurant was met zowa de uitstraling van een ziekenhuis.
Er was hier toen ook ne feestdag (weet nimmer waarvoor) en dan zijn we naar een openluchtmuseum gegaan. (Bokrijk-achtig maar kleiner) Er waren daar nog allemaal van die ouderwetse spelletjes die dan vroeger werden gespeeld enzo die ge kon doen. http://www.facebook.com/album.php?aid=99337&id=538165959&l=d4688d2ded (foto’s van restaurant en museum)

Dan in de week waren er enkele afs’ers van Finland die een bezoekje aan Riga brachten. Het was 1 duitse, 2 brazilianen en 1 BELGISCHE ;) Hoe lang was da geleden om nogis nederlands te praten. Maar soms wou ik gewoon engels praten uit gewoonte. In mijn hoofd was da in ieder geval ingewikkeld :D
We hebben voornamelijk wa rondgelopen, thee gedronken,... enzo van die dingen e :p Ik vond het allemaal in ieder geval heel aangename mensen :)
En ik mocht hierdoor van mijn ouders een dagje ni naar school gaan. Ook Anna die in Daugavpils woont die was hier dan s’avonds blijven slapen.

Dan was er een ‘concert’ van DJ smash. Ma ik vond het nu ni echt speciaal goed of beter dan de andere. Hij is gewoon een beetje bekender ofzo zeker en dan omdat hij van Rusland is enzo... :p Alleja da maak ik ervan :D Maar we bleven dan slapen bij de oma omdat die dichter bij Riga woont enzo. De volgende morgend had die een mega-ontbijt gemaakt. Ni normaal ze.... warm eten en dan nog tworkpannekoeken en nog dit en dat :)

Vervolgens is ook Lana nog een keer naar hier geweest :) En natuurlijk hebben we dan afgesproken... Maar voor dat da allemaal gelukt is heb ik nog een verhaal over mijn gsm die geen batterij meer had en ikke dan naar 4 verschillende winkels gegaan om te vragen of die misschien nen oplader hadden die ik even kon gebruiken. Want hare nummer stond op mijn gsm en kende die ni vanbuiten... :p Ik het was echt leuk om haar nogeens terug te zien en te horen enzo :)

Op school hadden ze me dan nog gevraagd of ik mee in het basket en volleybal team wou... :) Natuurlijk dus :p Dan hadden we enkele wedstrijdjes vant weekend en in de vakantie. Met volleybal stonden we 3e !

Wij hebben hier trouwens een week vakantie nu ook voor met Pasen. Maar mijn gezin in orthodox dus vieren we da een beetje later. Ben al benieuwd.

Wij zijn dan ook nog met enkele afs’ers naar het aquapark gegaan en daarna bleven de meesten hier slapen. Was echt gezellig alleen allemaal Duitsers en ik :p weeral. Haha :D Was echt cool dat mijn de ouders het allemaal ok vonden.

Morgen vertrekken we naar Stockholm voor nen dag met den boot enzo... alleja ik zal hopelijk daarna nog wel ne keer schrijven ;)

Keb net gezien da hier al nen afteller sta zo onder mijn foto’ke... :p Nog 77 dagen exact !!

Alle zeg amuseer jullie daar nog, goe studeren ;) goei vakantie!!

Vrolijk Pasen !!!! :D

Kusjes,

Liesbet

http://www.facebook.com/album.php?aid=99157&id=538165959&l=2c24fd99ee (foto’s van het skiën)

• 11 April 2009 - 09:50

Katrien:

Wow zeg, nog eens een berichtje ! Gelukkig spreek ik je af en toe nog op skype. Cool de Notenkraker ... Weet je de naam van het ballet die het uitvoerde ? 'k Wil ook wel gaan zenne.
    Wel leuk zo die AFS-ers van Finland, leer je nog nieuwe mensen kennen. En nog eens een Belgische spreken ...
    Tja ik zit hier thuis gewoon te leren, helemaal niets spannends ofzo, maja. Ben blij dat je je daar goed amuseert !!!
    Liefs, Katrien xxx

• 11 April 2009 - 11:49

Mama:

We hebben gisteren pas geskyped, maar ik vind het àltijd plezant iets van jou te horen, 't is eender op welke manier! Nu eens via den blog, dan weer via mail, dan weer via Facebook,... Fantastisch toch al die communicatiemiddelen!!!
    Wij zijn héél blij dat je het zo goed maakt daar in Letland. Nog 77 dagen en dan ben je terug, het is voorbij gevlogen al missen we je wel, hoor!
    Lieve schat, amuseer je nog goed daar bij je toffe familie! We kijken er naar uit hen ook te leren kennen.
    Liefs van je
    mamaatje
    X X X
    dikke kussen

• 11 April 2009 - 15:30

Moeke & Vake,:

Dag schatteke, wij zijn zeeeeer blij dat alles naar wens verloopt en dat je je zeer goed amuseert met die nieuwe mensen.Volgens ons heb jij daar een fantastiche tijd en een enorme levenservaring opgedaan + dat je talen er enorm op vooruit zullen gegaan zijn.Morgen komen al de kleinkinderen nog eens paaseieren rapen, wij zegden...'t is nu wel voorbij zeker... maar nee hé ze wilden persé nog komen rapen, spijtig dat jij nu daar bent, maar we zullen er echt aan denken hoor.Lieve schat tot wederhoren of lezen, het ga je goed.
    Moeke en vake.

• 11 April 2009 - 17:51

Moeke:

Heel tof dat ge je in een goed vel voelt nu!
    Ontzettend belangrijk!
    We tellen echt al af hoor, we zullen tegen mama zeggend dat ze heel heel veel fotos moet maken ....we zien er ech tnaar uit om je terug te zien hoor! En eindelijk komt dat russisch er wat beter uit hé! Zoals wij al eerder zeiden, we hebben al reklame gemaakt voor een tolk in spe.
    Het was lang geleden op uw bloch, maar heel heel tof zenne
    Tot nog ne keer
    moeke

• 16 April 2009 - 18:06

Elske:

Hallo M..Liesbetje!
    Was fijn jou en Lynn te horen kwebbelen op skype, allé ja, voor zover je de kans krijgt bij Lynn-tater-water! Geniet dubbel en dik, ik kruip stiekem in mams haar valiesje hoor! Tot...
    Elske en co!!

• 19 April 2009 - 22:29

Michelle Bosman:

Ah, ik ben via-via op je site gekomen en las dat je mensen van AFS-Finland hebt leren kennen, haha! Ik ken hun zelf ook, ik zit in dezelfde chapter als hun. Dus.. ja.. dat moest ik gewoon even kwijt, haha!

• 24 Mei 2009 - 12:09

Robin ! :

op 8 maart is er iets veel belangrijker als de internationale vrouwendag hoor ! :)