Litouwen - Reisverslag uit Vilnius, Litouwen van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu Litouwen - Reisverslag uit Vilnius, Litouwen van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu

Litouwen

Door: Liesbet

Blijf op de hoogte en volg Liesbet

02 December 2008 | Litouwen, Vilnius

Hoi hoi weer... :)

Eerst en vooral dikke kussen voor mijn ouders en moeke en vake en natuurlijk ook de rest ze. Ik heb de pakketjes echt voorzichtig en nieuwsgierig opengemaakt. Echt super...
Voor sommigen die mijn adres nog wilden weten ;) :
Liesbet Verheyen
Ezeru 61-30
LV- Daugavpils

Wij hebben hier onze eersten dag sneeuw gehad se ! ;) 19 november ! (2 dagen voor jullie denkek :p) Ik werd wakker en huppa sneeuw tegen men raam en buiten overal een laagje. Geweldig en het bleef maar sneeuwen tot ineens na een week regen... :(

Jah en ikke dus naar Riga voor da visum gedoe. Weer zo vroeg opstaan...das echt zo niet voor mij zoals de meesten wel weten ;) en natuuurlijk mis ik mijn bus en zo mijnen trein.

Ik mis hier echt wel nogis een goei feesje! Banzai is hier den enigsten ‘disco’ da ze hier hebben. Voor de gelegenheid van popclip zijn we daar dan naartoe geweest met achteraf veel plezier in de sneeuw :) Dienen avond was eigenlijk echt zalig. Ben echt super blij dak die 2 meiden heb!

Kerstmis komt hier ook dichterbij zodus ben ik met een vriendin naar het bos gegaan voor den adventkrans te maken... Das echt van bij de lagere school geleden om da te maken en een kaarsje elke zondag aan te steken. ;)

Ben dan naar Litouwen, Vilnius geweest voor 2 dagen. Wel wanneer het eigenlijk school is maar oké dat wordt wel geregeld ;) Het is weer een stad waar ge echt nog veel van de sovjet-unie ziet. Wat eigenlijk wel normaal is aangezien die hier 18 jaar geleden nog binnengevallen zijn!! We waren dan uitgenodigd als gasten op een school, zo een soort concertje, het was geweldig. Ma dan ineens komter zo een meisje, 10 jaar, naar mij en die vroeg of ik mee kon doen. Moestek daar volkdansen meedoen, kon echt ni volgen. :) En dan wisselen van partners enzo haha mmm echt super. En achteraf dan vanalle Litouwse desserts. S’avonds het typische Litouwse gerecht “Zeppelin” gegeten. Ik kan je zeggen de Baltics houden van patatten, nog meer dan bij ons. Ondertussen ben ik dus in al de Baltics geweest, tijd voor Scandinavië...? :p

De verjaardag van Toey.... Mai pikant eten ofzo, we hebben Thais eten gemaakt. Wel lekker maar soms... woehoe :p
Misschien vier ik mijn verjaardag met haar hostzus want ze verjaart net 1dagje na mij...

Liefs,

Liesbet

• 02 December 2008 - 13:32

Moeke En Vake:

Allé, het vlot daar precies een beetje beter. Seg, niemand van ons is al in Litauwen geweest, en gij wel he bofkontje. Verleden week was het hier op tv een hele reportage over Tallin, ge kent dat wel dat toeristisch programma: boeketje vlaanderen of zoiets, het was ook naar aanleiding van het eurosongfestival voor kinderen wat in Tallin was (geweest), ook super om eens heen te gaan, en ook zo van die eigenaardigheden, zoals gij nu en dan vertelt.
    Weer een mooie stad samen met Riga en Vilnius
    Vilnius is niet zo ver van Minsk (wit Rusland) waar ook het een en ander te zien is, geloof ik, enfin ons lijstje voor Oost Europa, wordt heel heel lang.
    Is uw adventkrans mooi?
    Ge hebt onze bestelling al voor kerst 2009! want dat is toch wel tof in h uis, het geeft toch sfeer vind ik.
    Allé, schattebol, tot ne volgende keer, en heel veel groetjes en dikke kussen.
    moeke env ake

• 02 December 2008 - 15:23

Prr Opstedoe:

Wooow suuper !!
    Flotser onze lievelingsmaand komt eraan .. Hahaha. Ik gaan je verjaardag niet vergeten hoor ! :p
    Ze laten jou daar precies ook wel heel Noord-Oost Europa ofzoiets zien .. ;)
    Geniet er maar van. Hehe !

xX

• 02 December 2008 - 17:55

Mama:

Blij te lezen dat je je zo goed amuseert! Ik ben eigenlijk echt wel jaloers op u. "The time of your life!!" Geniet ervan met volle teugen, lieve schat.
    Is de sneeuw bij jullie ook weg nu?
    Hier is het maar grijs en nat en koud. Donderdag voorspellen ze winterbuien, wie weet weer sneeuw. Dan zal het bij jullie zeker zo zijn!
    Nog eventjes en t'is je verjaardag... Blij dat je al weet hoe je het gaat vieren! Ik heb die dag verlof, dus tijd zat om die dag aan je te denken!!!!

daaaaaaaaaaag lieve schat!
    mama
    Dikke zoenen
    X X X

• 02 December 2008 - 23:45

Katrien:

Hoi,
    het is hier in België guur en nat en geen sneeuw meer, grr. Lijkt me echt superleuk allemaal, zo nieuwe steden enzo, maar je weet ik hou wel zo van culturele tripjes. Adventskrans is ook wel leuk, ik vergeet altijd wanneer die nu weer begint ! Maja wij zijn daar ook niet echt actief mee bezig.
    Gisteren moest ik gaan oppassen bij andere kindjes en eentje dacht dat ik uit Nederland kwam, nu vraag ik je 'Ben ik dan al zo hard vernederlandst door Myrthe ??' Vond ik echt raar. Misschien gaan ze dan bij jou denken na een tijdje dat je uit Rusland komt ofzo ...

Liefs, Katrien xxx

• 03 December 2008 - 15:01

Thomas:

Wow super zalig, al die sneeuw, toen het hier sneeuwde wou ik keigraag ravotten in de tuin mor caroline wou da ni(da begrijp ik wel zne)en voor vriende te belle was het dan weer te laat en te moeilijk voor te rijden enzo dus heb ik maar alleen gespeeld, leuk mor ni zo leuk als met vrienden natuurlijk,,

kben superblij dat je het naar je zin hebd,

kmis je

Thomas
    xxxxxxxxxxxxxxx

• 03 December 2008 - 17:44

Tante Martine:

ey schat !

Leuk je nog eens te lezen. Hier beginnen de examens... dat is niet zo leuk voor ons mannekes (en die andere honderdduizenden jongeren). Ik zal ze dan maar extra verwennen (ons mannekes dan). En daarna heerlijke vakantiedagen ! Ik zie er wel naar uit want we gaan een lang weekend op hotel in een kasteel logeren met vrienden. Joepiejéé !
    Geniet jij ook van je verjaardag en de kerstdagen met je vriendinnen!
    Dikke kus: X

• 04 December 2008 - 14:11

Eva:

liesbet!!!
    ik volg je nieuws op de voet ze ! :)
    ami zo cool allemaal seg, ben stiekem beetje jaloers op wat jij daar allemaal meemaakt en gaat bekijken enzo.. :$
    hoe zit het nu ivm dat je mss een weekje zou gaan snowboarden? mag het nog steeds niet?
    volgende winter moeten we zeker samen een snowtrip doen :)
    kben ook blij voor jou dat je precies toch nog wat leuke vrienden daar hebt waar je mee kan lachen enzo :) das tof!
    hier in gent is ook alles super! mijn kot is de max en de richting is ook heel leuk. we moeten alleen heel veel domme taken maken en ik ben nu ook begonnen met studeren voor de examens in januari.. :s
    en hoe is het me e boys daar? amai als je in belgië was had ik je al zoveel te vertellen! :p ze maar zeker dat wanneer je terug bent je veeeel te horen gaat krijgen ze, haha!
    khoop snel nog wat van je te horen chica!!
    adios!! xxx

• 10 December 2008 - 13:23

Reinier:

Hee!!!

Hoe is het?? Ik heb je lang niet gesproken!! Ik wil binnenkort ook naar Vilnius gaan. Dan kom ik je opzoeken!! Ik neem ook twee klasgenoten mee. Wij gaan daar dan onze studiereis doen.

Tot snel!!
    (hoe duur is het bier in Vilnius?)

• 15 December 2008 - 11:47

SOOFIEEEE:

heeeey
    ik kan het trug lezen:D
    ik ga ook is iets schrijven naar u haha

xxx