Russia
Door: Liesbet
Blijf op de hoogte en volg Liesbet
06 Juni 2009 | Rusland, Sint-Petersburg
Gisteren ben ik terug thuisgekomen van Rusland.
We vertrokken met de bus eerst naar Moskou... Een 16uur durende rit ! Met 1,5u lang controle op de grens naar Rusland. Echt ni normaal eigenlijk.
Ginder aangekomen konden we nog ni in ons hostel dus heel den dag al gewandeld in Moskou, vanalles bekeken zoal het the Red Square (tis te raar om da int nederlands te typen, int engels klinkt het nog fatsoenlijk) :D Het was echter suuuper warm 34°C. We hadden dan nog een busexcursie enzo van die dingen. Tegen de avond naar het hostel en het was echt een fatsoenlijk want als ge de verhalen van vorige jaren hoort.... :p Zelf ons eten gemaakt en dan een nachtwandeling gemaakt naar ook nog echt de belangrijke monumenten. Moskou moet je ook echt gezin hebben in de nacht. Tegn 2u 's nachts terug in het hostel en pffff dit was de meest vermoeienden dag van heel de week geweest ! Ni normaal, na die busrit enzo. De dagen erop nog naar museums geweest, parken, het lichaam van Lenin gezien (iieeeuw) Ze doen dienen elk jaar in iets speciaal zodat diene 'vers' blijft ! Beke idioot eigenlijk maarja ;)
Na 3 dagen met de trein van Moskou naar Sint-Petersburg... Heel de nacht gereden maar we konden tenminste fatsoenlijk slapen in zo van die 'bedden'.
Daar aangekomen waren er weer excursies en van die dinge, ook een bootrondvaart en een busexcursie in de nacht waar we dan van de witte nachten konden genieten en ook van alle bruggen die dan opengingen voor de vele schepen door te laten. We sliepen ook weer in een soort hostel en weer was het boven de verwachtingen ;) Dus positief positief e !
De metro's in beide steden is best wel cool... Na 10 seconden is de volgende metro er al en die zijn dan echt zo lang als nen trein. De deuren sluiten echter al na 30 seconden dus snel zijn is de boodschap !!! En denkt ni dat die opengaan als er maar half inbent ze :D
Die stations liggen trouwens echt diep in de grond en tis allemaal nogal ingewikkeld. In St-Petersburg is trouwens den diepste metro... ;) Waauw wat let ik toch op zeg. De museums zoals het Kremlin in Moskou en The hermitage in St-Petersburg zijn volgens mij de grootste die ik tot nu toe al heb bezocht !!
Op de 12u durende terugweg met 2u lange controle op de Russisch grens heb ik echt gooooew geslapen. :)
Nu begin ik aan mijn laatste 20 dagen se en dan back in hometown... (voor ff ;) )
Jullie kunnen mijn foto'kes zien op facebook. Ni allemaal maar pakt den helft !
Mijn volgend berichtje zal zijn kort voor ik vertrek denkek :) Na het afskamp of zelfs na Ligo (feestdag voor de kortste nacht)
groetjes,
Liesbet
07 Juni 2009 - 11:23
Ann:
Wow liesbet das zo leuk allemaal precies!! Lijkt er echt keimooi ook e! En ook zo raar da het daar zo warm was! Zalig :). Amai en dien trein waar ge in slaapt, das echt zo leuk volgens mij:), haha!
Euhm ja ge bent al over paar weekjes terug in belgie, dus kzou zeggen amuseert u daar nog keigoe! En dan op reis wordt ook keileuk ik zie er echt al naar uit! HEb nu al 3 exaams gehad, en nog 3 te gaan. hmm, twordt tijd da die gedaan zijn want ik ben het leren zoooo beu!
En moet nog gaan stemmen vandaag.. Hoe hebde gij da geregeld?
dikke kussen!!
xxx -
08 Juni 2009 - 07:23
Moeke En Vake:
Wij zijn superblij dat ge dit nog hebt meegemaakt het bezoeken van st petersburg en moskou want dat zijn DE grote toeristische trekpleisters van Rusland. Het zijn echt toppers!!! dat vonden wij ook.
We zijn ook superblij dat we je in levenden lijve gaan zien !!!
wijzelf vertrekken op 4 juli naar China, dus we hebben niet veel tijd heb ik begrepen, maar we spreken nog wel af hé.
Hier is het weer weer wat minnekes, maar tegen dat gij naar huis komt bestellen we "super" weer,dus : Liesbet, tot nog ne keer, en profiteer van die laatste dagen, met alles en nog wat ! ! !
DAAAAAAAAG kus kus -
08 Juni 2009 - 11:34
Mama:
Mijn telenet-email-adres is stuk, dus ik lees dat hier toevallig...
Je foto's van Moskou en St-Petersburg zijn echt mooi, sommige zelfs SUPERmooi! Ik ben een beteke jaloers op u zene, ikke wil daar ook overal naartoe!
Het jaar is voorbij gevlogen, ik kan bena ni geloven da ge binnen 19 dagen alweer terug zijt!
We tellen af ...
Amuseer u nog héél goed daar en doe ook zeer veel groetjes aan je lieve gastfamilie!
Liefs en dikke kussen
mama