Privet moi droezja - Reisverslag uit Daugavpils, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu Privet moi droezja - Reisverslag uit Daugavpils, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu

Privet moi droezja

Door: Liesbet

Blijf op de hoogte en volg Liesbet

07 November 2008 | Letland, Daugavpils

Hoi hoi,

Hoe ist het daar ? Hier best al wel koud maar in België ook wel naart schijnt, hier wast een van de dagen -4, voor november vinnek da wel ff koud.

Overlaatst waren er een paar afs’ers van andere dorpen naar Daugavpils gekomen om da ze nu toch wel is benieuwd waren naar da Russisch gedeelte :p haha. Ze vonden het vooral: oud ! Aangezien het eigenlijk alleen maar Duitsers waren en 2 Thaïen hoorde ik veeel Duits... jippie da gaat der weer op vooruit zeker ? Want ze hebben door dak meer dan den helft wel verstaan :p Mmm Anton gaat weg uit Daugavpils, naar een ander gezin helemaal naar het Noorden! Ze vinden helemaal geen families hier in Letland, voor mij zal het dus ook nog moeilijk worden.

Ondertussen is mijn hostmoeder al terug in huis, ze heeft 1 dagje in het ziekhuis geslapen door nen te hogen bloeddruk en iets met het hart en mm ik weetet ook ni percies ze.

We hebben trouwens nieuwe ramen in het appartement ! Echt wel goed nu voelde tenminste geen wind nimmer als ge in de zetel zit. Maar die werkmannen die laten gewoon al die brokken, vuil,.. allemaal achter. Die ruimen da zo ni op ofzo. Die delen van het oud raam moesten we ook nog zelf naar beneden doen. Ik vond da toch ni zo normaal ze.

Er is ook zo ne journalist in ons school geweest die mij wou interviewen...waren echt allemaal rare en stomme vragen vond ik. Ook zoiet over de regering van België waar ik zo helemaal niks van snap :p Ben benieuwd of het ergens in de krant ga komen ma kweet ook ni welke natuurlijk, daar moetek nog achterkomen zo snel mogelijk ;)

Op school is het nu cartoonweek ! Heel grappig eigenlijk, echt super leuk. Tussen elke pauze gaan dan vooral de klein mannen naar de grote zaal en pakt den helft van de groteren. Ikke dus ook :p Soms zijn het Amerikaanse maar ook vaak Russische zoal No pokadi ! Das zowa tom en Jerry ma dan me ne wolf en een konijn... echt zalig.

En de taal... Pfff moeilijk. Ma wel tof da mijn vriendinnen zo ook beginnen praten me mij int Russich en alsek het ni versta vertalen ze het ofzo ma alle.. zo leer ik het zeker ma soms staanek der echt zo van eeeeuh wablieft ? ! :p

Amai ik schrijf hier echt bena elke week e Kweeni waarom kvin da gewoon tof en ge weet dak graag vertel wak doen, zien,... :p

xxx.

Liesbet

• 07 November 2008 - 07:58

Mama:

Hey schatteke,

Ik nu eens als eerste reageren, joepie!
    Als onze papa ergens gewerkt heeft (bij een klant, hé, niet thuis!) dan ruimt hij alles netjes en proper op. Da's inderdaad raar daar bij jullie!
    Allé, ik ga voortwerken, zene want ik zit hier op mijn werk!

Dada!

Heel veel liefs en dikke kussen
    X X X

Mamaaaatje

• 07 November 2008 - 09:17

Robin:

tis hier frisjes jaa ^^. maaai mah gij zijt steeds het middelpunt van de belangstelling gij,, fuck kzou het haten jom.

btw ik zen nog is gaan boarden,, en pffffft echt mega schraal is het in peer.veel te klein enzo. :p
    mah kmoet nu naart scholeke, met menne coach gaan praten enzo...

doe dat nog goed daar in letland

• 07 November 2008 - 12:12

Katrien:

Dag zusje,
    de foto van jou slapend op de trein is echt wel typerend voor jou: jij slaapt echt overal en altijd ! Ik hoop dat het allemaal in orde komt om een nieuw gezin te vinden, want als je dan weg moet uit Daugavpils moet je je terug helemaal aanpassen. Stom zou dat zijn ! Hier in Gent is het soms ook al wel koud, ik doe al handschoenen aan als ik naar de les moet, maar ik ben dan ook wel een heel kouelijke. Maar hebt gij daar wel ne winterjas ?? Anders dan moeten we er misschien een opsturen ofzo. Zo ik moet weeral vertrekken voor een hoogst interessante les Psychologische Functieleer.
    Katrien xxx

• 07 November 2008 - 18:08

Jeanke:

hey lieverd!
    hier was het vorige week -5graden toen ik opstond! :-) leuke foto in de trein haha :-)
    wat gaat er allemaal gebeuren met je gezin?
    lieve zoen
    jeanke
    xx

• 08 November 2008 - 15:48

Tante Martine:

helaba,

Ja, vroeger was dat hier ook zo dat ze dat allemaal niet opkuisten. Letland NU is zoals het hier VROEGER was. DUUUS, als jij binnen 40 jaar nog es terug gaat naar daar, dan zal ook jij dat verschil opmerken en zien dat ze alles dan wèl opkuisen. Ons moeke weet dat NOG beter dan ik natuurlijk want zij is NOG ouder dan ik en NOG meer versleten dan ik :)
    Zo'n cartoonweek lijkt me wel super, moet ik hier ook eens voorstellen...

alléé, salodder !
    XXX

• 09 November 2008 - 10:43

Moeke (en Vake):

Ben blij dat ge zoveel reacties krijgt, ikzelf ben wat laat, want onze internet ging niet...vrij lastig natuurlijk, want ne mens is daar aan verslaafd geraakt. Hoe deden wij dat vroeger? en zonder gsm? Maar veel oude versleten mensen als ik en ons vake zeggen soms : vroeger was het beter, da zen mensen met een slecht geheugen zenne, goe weten.
    Wij zijn ook superblij dat het toch al wat beter vlot ginden. Gij zijt nu wel een sociaal menske, die vlug contact maakt, maar met een barriere zoals de taal, tja, contact is tenslotte communiceren met elkaar en zonder taal, of weinig, ni simpel. En heel toffe fotos, zoals ons Katrien zegt, dat zijt gij op en top, zo slapend op de trein.
    En hier is de herfst ook goed bezig, veel wind, dus veel bladeren in de hof, ons vake...maar ja, dat is alle jaren hetzelfde, maar in de zomer is dat zaaaaaalig.

Zo'n cartoonweek lijkt mij ook leuk hoor, hebben ze daar ook disneycartoons? in 't engels op tv? want om cartoons te begrijpen,daar is eigenlijk niet veel taal voor nodig he,
    Lieverdje, tot ne volgende keer, heel veel liefs van ons beiden
    m&v

• 09 November 2008 - 10:53

Liesbet Verheyen:

Ik ben altijd echt heel blij met jullie reacties ze ! Ik mis jullie allemaal ook wel ze (soms) :p Tis hier echt wel meer anders dan ge denkt.
    En die slapende foto jaaa keb idd al wel meer gehoord dak overal kan slapen alsek wil ;)
    Dikke zoen van ullie kapoen !
    xxx

• 12 November 2008 - 05:04

Ikke:

Woow ik wil u echt wel is russisch horen praten !! Moeten dringend is skypen :D
    Superveel te vertellen.. hehe! ben benieuwd ;)
    Salaat Flotser!