AFS-kamp
Door: Liesbet
Blijf op de hoogte en volg Liesbet
27 Oktober 2008 | Letland, Sigulda
Ik ben net terug van Riga voor afs-kamp...We moest en weer zo vroeg zijn om 9u ! Dus de trein van 6u genomen. Ginder aangekomen gingen we naar Sigulda...Echt een te coole plaats, ge kunt der snowboarden in de winter en mountainboarden in de zomer. Een vrijwilliger woont er en heeft me alvast uitgenodigd om te komen in de winter. Sigulda is ook een heel mooi dorp. Met kastelen, veeel bomen, oude grot,... Dan s'avonds gingen we eten in Lido, een restaurantje. Daarna slapen in een school... En ik had ni echt ne matras dus da werd de grond zoals nog enkelen...! Maja sma voor ene nacht e :p
Zaterdag wast zowa oriëntatie en twas echt wel goe..allemaal dingen da ze zeiden da ge echt wel zo voelde en alle het klopte grotendeels wel. Ze hebben me nu ook gezegd dat ze een andere familie voor mij gaan zoeken omdat het niet helemaal de bedoeling is da ze je alleen maar onderdak geven. Daarna zijn we gaan kijken naar volksdansen ! Allemaal mensen in Nationale jurken en kostuums. Was echt cool om ne keer te zien. Ze gingen voor een record als meeste aantal mensen die samen volksdans deden. Ik vond de muziek eigenlijk echt wel goed. :)
Wij hadden onzen trein terug om 4u maar besloten enen later te nemen wa geen goei idee was ! :p Die van 4u was ne snellen trein maar diene van 5 was nen boemeltrein. Was dus keiveel volk, slechte zitplaatsen voor 4u lang ! :) Maar da was ook nog wel grappig aangezien we geen plaats vonden het eerste uur :) Het afs-kamp was echt wel geslaagd.
Zondag ben ik eigenlijk weer naar Riga gegaan omdat Lana en haar moeder gingen en ze vroegen me mee.. Daar zijn we dan naar de cinema gegaan, en dit was echt wel veel normaler dan diene van bij ons in Daugavpils. We zijn Eagle Eye gaan zien... :p (nen aanrader zenne) In het chaidom (thee huis) wat gaan drinken.. zo gezellig. Ge bestelt uwen thee en dan verhuisde naar boven waar er allemaal kussen zijn enzo en alles is van ramen dus ge ziet alles van buiten. Ge moet u schoenen uitdoen enzo...super gezellig met andere woorden. Daarna zijn we Franse mensen van het vliegveld gaan ophalen...man man mijn frans zo ineens naar bovenhalen is ni gemakkelijk zenne ! Heel raar maar als ge dan zo een woord zoekt dan komt u russisch ineens naar boven van woordenschat ! :d Daarna gaan eten in Lido... nen andere dan van de afs-ers ze... veel groter. Keb simpel lasagne gegeten ! Waauw den eerste keer sinds ik hier ben. Keb zelfs nog geen gewone spaghetti gegeten dus het was echt heeeel lekker.
Voor de vakantie heb ik voor ne keer nog ni echt plannen buiten zwemmen aangezien ik da hier gratis kan doen omdat ik exchange student ben :p Kga soms zo tussen de les of vlak na het school. En dinsdag nogis naar de sauna met Lana.
Trouwens op school sport is eigenlijk wel beetje saai ergens ma nog wel tof genoeg aangezien dat da allemaal te easy is :) Die sucken echt allemaal alleja vooral de meisjes. En wat die dragen...!? Sommigen vallen nog mee maar ni normaal ze.
Alle mar ik gaan strakjes biljarten met Vladimir (vova) :p haha die namen soms.
Trouwens tis hier ni zo'n goei weer zenne...regen en koud (5°C) en dan diene wind !
Tot de volgende zenne ;)
xxx.
Liesbet
27 Oktober 2008 - 10:08
Katrien:
Dag zusje,
Ik wil je hier nog eens bedanken voor je cadeautjes. Ik vond het echt heel tof !! Ik heb ondertussen eens opgezocht waarover de films gingen en nu ben ik toch een beetje bang om één van die films te zien, maar ik denk dat ik dat eens samen met vriendinnen ga doen, dan kan ik niet zo bang worden. Ondertussen heb ik ook al je berichtjes tussen de films gevonden (had al wel dat tussen de krant gevonden, maar in de dvd's da's wel onverwacht !!) Vond het echt wel goed gevonden !!!
Goed dat je nu een beetje zicht heb op een nieuw gezin, dan kunt ge toch een beetje meer genieten, hè ! Wel grappig als je zo ineens een taal moet spreken die ge eigenlijk keiland op school hebt gehad, maar dan toch niemeer goe kunt omda ge met Russisch in uw hoofd zit ... Misschien moet ik dat eens onderzoeken (maar waarschijnlijk is dat al onderzocht geweest ?!)
Zo ik hoop dat je snel in een nieuw gezin bent en nog veel leuke dingen gaat doen in de vakantie. Ik heb geen vakantie zenne, :(
Dikke kus,
Katrien xxx -
27 Oktober 2008 - 10:37
Robin:
mwuuuaaahaha,, dan toch !!! ... B O A R D E N ^^ alechance dat jana der nog is met de mama e...kzou echt rot zen denk.!
ale nog goed sporten daar met de klasgenootjes ^^.
Baaaaaai,
R. -
27 Oktober 2008 - 13:09
Mark:
Dan kunt ge nog ne keer gaan snowboarden ! -
27 Oktober 2008 - 14:45
Tante Martine:
helaba schat !
Ja, ik heb ook vakantie. Maar ik was het bijna vergeten eigenlijk. Gelukkig heb ik enkele kinderen thuis die het niet vergeten waren...
We hebben Katrien haar verjaardag gevierd en wéééér was er die lekkere tiramisu,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!! absoluut verboden om oooooooit nog een ander dessert voor te schotelen, zene.
Vandaag hebben Caroline en Bryan het ook gemaakt, 't staat in de ijskast...ben benieuwd naar de smaak... Weer mijn laatste dag van snoepen (voorlopig toch) want moet weer dringend iets aan de MASSA doen die aan mijn lijf bengelt. Hopelijk (ik bid er zelfs voor) is het hele lekkere tiramisu om een uiterst heerlijke eet-en snoep-en schransperiode af te sluiten.
zo, lieve schat, tot gauw nog eens !!! -
27 Oktober 2008 - 21:58
Jeanke:
heeeylabaa!
amaai das we super nieuws da ge nog is op u plank kunt springen!
:-)
ik ben ondertussen weer stevig bezig, ondertussen men pols weeral gebroken haha pfff
hoe ist met je familie ginder?
lieve zoen
mis je!
xxx -
28 Oktober 2008 - 10:22
Moeke:
Allé, volgens ons is er al heeel veel goed nieuws en veel meer optimisme, dat zal je goed doen, en ons ook want we voelen met je mee hoor lieve schat.
Zaterdag hebben we ons Katrien haar 21ste verjaardag gevierd (wij waren al een jaar verkeerd, ik dacht dat ze er al 22 werd....)tja ge moet ons excuseren voor onze leeftijd ziede, zo'n excuses zijn wel heel vlug gevonden hoor....maar het is altijd prettig en lekker bij u thuis en in uw huis. Onze Mark was de hele dag op schok, dus die hebben we niet gezien, maar bomma Paula en bompa Susse waren er wel.
En nu gadegij daar nog kunnen snowboarden ook!
amaai is da ni ferm seg, das super, nu niet dat ge dat anders zou afleren als ge dat eens een seizoentje niet kunt doen, maar toch, wij kunnen ons da heel goe voorstellen dat ge daar naar uitkijkt, zo'n uitnodiging ZEKER AANPAKKEN en desnoods herhalen! jaja meiske, ge gaat het daar nog treffen! En als ge nu nog in een toffere familie terecht kunt....dan....dan kan't daar ni meer op.
En vermits ge al meer naar Riga zijt geweest, zal dat daar toch wel heel tof een mooi zijn, wij gaan daar beslist ook eens heen hoor, dat hebben we alvast aan ons lijstje van "bestemmingen "toegevoegd.
allé, ma fille, ne pas oublier le français mais ca reviens tout de suite... maar dat is toch een goei teken, dat ge met dat russisch in uwe kop zit zenne, dat wil zeggen dat ge goeie vorderingen maakt, en das toch de bedoeling hé, en zo van 't een op 't ander springen, dat is absoluut pas façile.
Geniet nog veel van vanalles, al wat ge kunt meepakken DOEN, zoals dat "thee-ritueel", das tof.
Allé Liesbetteke, 'k ga nog eens wat plaats laten voor anderen, maar ge weet ik kan soms heel moeilijk stoppen...'kben wel een vrouw hé, een kletsmadam. Tja, 'k heb mezelf ni gemaakt.
heel heel veel zoenen
moeke en vake
29 Oktober 2008 - 10:35
Lindsay (Woody ;-)):
Dag meisje!
Sauna! Zwemme! Biljarte! Goho wa een luxe leventje ;-). Haal u kunste op school maar eens boven als het om sport gaat! Je zal toch niet alles al vergeten zijn van op de KWT? ;)
Ben blij dat het allemaal zo goed meevalt en dat je je wel amuseert. Ik probeer je berichten zo goed mogelijk op te volgen.
Tot het volgende berichtje! En euh, Verheye! Kmis a ze moateke.
Doe da daar nog goed (met diene Sacha enzu;)) DoeiXx!
Liefs, Lins
04 November 2008 - 17:48
Eva:
heeeey liesbeth!!
amai zou zo cool zijn da je daar gaat kunnen snowen! :) ik denk steeds aan je hoor als ik op men plank sta!
Ik lig nu ziek in men bed in Gent (keelpijn, snotvalling, hoesten...) echt ni tof.
Ma je hebt er precies toch al wel wa leuke mensen leren kennen he?
Ik hoop ook echt voor jou dat je snel naar een ander gezin kan gaan want die waar je nu bij bent zijn precies ni zo lief eh..
Tis net herfstvakantie geweest en ben gaan snowen in hintertux in Oostenrijk ma twas verschrikkelijk slecht weer waardoor we 4 van de 6 dagen niet hebben kunnen snowen! Ik heb veel aan jou gedacht, aan vorig jaar, ons tripje naar Saas-Fee. We moeten dat, wanneer je terug bent, zeker eens herhalen! En dan met Laure en Jona enzo erbij!
We missen jou hier ze meid maar ik hoop dat je daar de tijd van je leven hebt! Tot snel, dikke kus,
Eva, u snowmaateke ;)