Droek Lana
Door: Liesbet
Blijf op de hoogte en volg Liesbet
24 September 2008 | Letland, Daugavpils
Woehoe ben 1 van de dagen naar de kapper geweest hier... 3,5 let ! (5€) :p En tis goe maar wel beetje anders. Das toch gek weinig tegenover wanneer ik in België men haar laat knippen ze !
Voor de rest.. heb hier een meisje, Lana, leren kennen. Voor zover ik ze ken vinnek ze echt tof en vriendelijk en vraagt mij mee voor echt vanalles en nogwa. Ze wilt volgend jaar gaan studeren in Schotland! :) Dus haar Engels is wel goed.. handig om te communiceren. Haar mama is trouwens ook een gezellige.
Zo zijn we ne keer gaan zwemmen in olimpija samen met haar moeder en ne Franse vriend. Het zwembad op zich is ni groot ma er zijn wel 2 sauna's. Ene noemen wij eigenlijk het Turks stoombad. Da stoombad was gelijk bij ons alleen komt diene stoom echt zo uit twee buizen en das echt ni normaal warm aan u voeten... Iedereen heft die dan zo op als die beginnen te blazen ! Swel grappig dan..al die voeten ineens omhoog. De gewone sauna was kapot dus... kannek nix overzegge e ;) Dan wasser nog zo een luxe brubbelbad. Zowa doorschuiven vant ene plekje naart andere... voor massage e ;)
Daarna vroeg diene Franse ons mee om iets te gaan eten.. mmm pizza ! :p Da was een maand geleden dak da nogis had gegeten.
Verder heb ik nog wat rondgelopen in de stad met Lana... Ze hebben daar ook nog een klein appartementje zo voor klanten ofzoiet van hun bedrijf. We zijn dan zowa eten gaan kopen en dat dan daar gaan klaarmaken. Alleja keb geholpen e... ;) Gewoon echt gezellig. En daar dan ook een filmpje gezien (int russisch met nederlandse ondertiteling) kvin da nog altij stom da ze da zo inspreken ze.
Natuurlijk heb ik weer afgesproken met de afs'ers om te gaan bowlen en paar dagen later ben ik weer gaan bowlen maar dan met enkelen van men klas. Aangezien dak gewonnen ben heb ik een ijsje van hen gekrege :p
En op school ist binnekort zo talendag ofzoiet... en wa hebbe ze nu bedacht... ! Da kik een presentatie moet geven omda ik van België ben enzo. Ik dacht dus voor mijn klas...nee voor de 10 11 en 12e klas! Da zen ongeveer 200leerlingen. Een deel int Russisch en deel int Engels... man man da ga ni goe komen ze... Das dus hetgeen wat me maandag te wachten staat. :)
Waarschijnlijk vragen jullie je af hoe de Russisch taal vordert... Wel tgaat elken dag natuurlijk beter en beter. :) Lezen das geen probleem nimeer marja soms spreek ik het ni juist uit. Ma kweet dan ook ni wat het betekent. Schrijven gaat nog altijd moeizaam...wij zijn die letters ni gewoon e ;)
En het begrijpen van dingen.. mm ze praten echt massa's te snel ma kan wel enkele woorden opvangen maar ni genoeg :p
Mja en kzal misschien binnekort nog een wat foto'kes plaatsen e! Ma de site werkte nu ni dus ik probeer het later nog wel is. :)
xxx.
Liesbet
24 September 2008 - 12:51
Valerie:
Hahaha, gedupte films int russisch, da moet inderdaad wel gek zijn. :D
.. succes met u presentatie maandag !! Hehe, ik wou dat ik u bezig kon zien.. engels voor 200man !! Schitterend :p
See ya
x
Flotser ;) -
24 September 2008 - 12:52
Sofie:
Heeeeeeej :D
haha lache ik zou die presentatie ni doen :D
die sauna doe mij denke aan da vn de zomer die twee kerels hahahahahha
xxxx -
24 September 2008 - 12:53
Jeanke:
haha allee die voorstelling word de moeite! :-)lat zeker weten hoe het gegaan is :-)
ik begin maandag terug te werken, ik moest normaal nog wel 3weken in het gips maar heb de centjes nodig! men otoke is eind deze week ook gereed joepie!! voor de rest benk gistere uitgeschoven in de regen met men brommerke ppff ma krassen en wa blauw plekken!
allee tegen da ge terug komt dan zeit ge prob bowler :-) naja dan moetek u is uitdagen eh haha
dikke lieve zoen
xxxxxxx
24 September 2008 - 13:07
Mark:
een maand zonder pizza's !!!
Da zou ik ni kunnen overleven ze !!
Veel geluk den maandag nog !!
Mark -
24 September 2008 - 15:36
Lynn:
saluuut liesbetje !
:d ben ook blij dak hier nogis chips heb gegete, want die eten da hier nooit!
swel ook super fijn dage der zo vanalles me doe me lana.
en u presentatie komt wel goe:) das super chique dage da al een stuk int russisch doe!
amuzeer je daar nog hé!
bisous! -
24 September 2008 - 20:21
Mama:
Amaaaaaaaaai!!! Ik heb echt wel een puike dochter! Al na een maand goed Russisch lezen en dat je al zo'n spreekbeurt moet geven wil volgens mij zeggen dat ze vinden dat je het al héél goed doet! Anders zouden ze dat niet vragen! Zeker weten! Ik ben oprecht FIER op jou!
'k zou je wel eens willen zien met je haartjes geknipt door een Letse kapper!
Doe da goe maandag!! We duimen hier voor je!
Paca!
Liefs van je mamaatje
X X X -
24 September 2008 - 20:58
Robin:
kwil ook zonne cheape kapper !!! en i whoop your ass in bowlen ^^ haha, khoop dat het ijsje gesmaakt heeft. kan eigenlijk niet wachten om u zo een russisch te horen praten, moet volgens mij echt mega hilarisch zijn!
ale nog veel plezier der in het bijschaven van uw nieuwe taal.
greets from BElGIUM -
27 September 2008 - 17:02
Vake:
Dag schatteke, ik lees dat alles rustig op zijn plaats komt, ge spreekt en leest al russisch, en dat na amper een maandje,proficiat.Het is volgens mij wel de hardste en moeilijkste weg om een taal te leren maar wel de snelste.Wij vinden het geweldig van regelmatig nieuws van u te horen,zo blijven we in kontakt en kunnen goed volgen hoe het gaat.Houd u goed en sterk,veel dikke kussen.
Moeke en Vake xxxx -
29 September 2008 - 09:41
Moeke:
Amaai seg, dat vinden wij super zenne, dat het al wat beter gaat met dat russisch. En tof te horen dat ge u ondertussen toch echt amuseert, want das natuurlijk zeer ZEER BELANGRIJK.
En die gedubte versies van da russisch, tja, dat was hier vroeger ook zo hoor, zeker in het franse landsgedeelte (en waarschijnlijk nog).
Zij vonden en vinden dat er een deel van het beeld wegviel (en valt) wat belangrijker was dan de taal voor hen
Wij zijn het daar uiteraard niet mee eens, want wij erkennen acteurs aan hun taal hé, de intonnatie enz.
Dat dubben kost ook nog eens heel veel, als ge een goeie kwaliteit wil, met goeie sprekers-acteurs. En dan de vertaling.....om u kreupel te lachen soms...maar dat zult ge niet horen of zien (nog niet)
Enfin, allé, ge weet dat ik in de businesses gezeten heb, en daar heel veel heb over gehoord en gezien...
Seg schatje, hoe is het gegaan met uw "spreekbeurt-voorstelling"? Da engels zal perfect zijn geweest, daar zenk zeker van, en da russisch...wel denk maar : zun moeten het maar eens in het nederlands doen...OK?
Dus gene paniek, beetje bij beetje gotta gaan.
Tot nog eens ne volgenden boterham.
kus, kus kus
moeke
29 September 2008 - 21:52
Yovan:
hej liesbeth, alles goed? lukt et een beetje daar in letland? al veel friends enzo?
en komde is ni over huis ne keer?
xx yovan (vanuit leuven) -
03 Oktober 2008 - 08:44
Uw Lief Moeke:
ben gisteren met tante Martine de fotos van de fotoshoot gaan bestellen en gaan zien hoe ze dat klaarspeelt met bv die panoramafoto, dat gaat knap zijn zenne.
En nu zijdegij kurieus hé, allé, ik zou dat zijn. Uw mama had de bestelling gedaan via mail.
Ik heb ook de CD beseld met dan daarop 7 of 8 mooie afgewerkte fotos, die kunnen we dan zelf afdrukken op de pc, voor ons vake met zijn fotoshop is dat interressant ziede, zwart wit of, zowat anders gearrangeerd, bv.
rimpels weggelaten enzo,
't zal nodig zijn....
Allé, schatteke, 'k schei maar uit, want mijn epistel is altijd zo lang hé....
heel veel kusjes
moeke