schooluren !! :) - Reisverslag uit Daugavpils, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu schooluren !! :) - Reisverslag uit Daugavpils, Letland van Liesbet Verheyen - WaarBenJij.nu

schooluren !! :)

Door: Liesbet

Blijf op de hoogte en volg Liesbet

05 September 2008 | Letland, Daugavpils

Joops,

Kmoet effe echt vanalles vertellen :p (vooral iets raar met den buurman)

Maar ondertussen heb ik al een klein weekje school gelopen hier, en kan u zeggen sommigen dingen alles opt gemakske en andere dingen moeten dan weer snel snel gebeuren zoals u middageten !

Kwor eigenlijk een beke zot van al da russisch rond mij heen. Vooral in de lessen zoals geschiedenis... mm maar das eigenlijk geen russisch maar Lets ! Ma ik hoor da verschil ni dus :p

Uren van school zijn gelijk echt suuuper raar.

Op maandag start school om 8u15, maar tot 9u heb je ni echt les... gewoon samenzitten met je klas en je klasleraar en wa informatie doorlopen. ;) Dan om 9u starten gewoon weer de lessen. Om 3u ist gedaan.

Op di, woe, vrij starten de lessen om 8u en ist gedaan om 10 voor 3.

Op donderdag starten we om 8u maar hebben we al gedaan om 13u10. We hebben dan maar 6 lessen. :p jippie !

Maar dan alst zo nen dag voor een vakantie is of voor nen specialen dag ne feestdag ofzo dan beginnen de lessen om 8u en eindigen ze al om 13u15. Ma ni dat der een les wegvalt zenne... 1 lesuur duurt dan gewoon maar 30 min. :p

We hebben dus elken dag 8 verschillende lessen behalve op donderdag. Elke les duurt op ne gewonen dag 40 min. Na elk lesuur hebben we 10 of 15 min pauze/leswisseling. Da komt derop neer da ge ni echt een bepaalde middagpauze hebt... Ge ga gewoon eten wanneer ge wilt, ge kunt warm eten krijgen in de cafetaria. Van patatten tot pannekoeken! Maar welke pauze ge dus ook neemt ge moet alles gewoon binnenboefen of ge komt ni op tijd in de les.

Niet da da een gewoonte is van de studenten hier ze. Ze komen gelijk super veel te laat (uhu meer dan mij). Tussen de lessen nemen ze hunne gsm bellen ze ne keer enzo. Ge moogt hier eigenlijk echt alles, dingen waar bij ons al lang commentaar op word gegeven (mp3 speler, op de vensterbanken zitten, op de boekenrekken zitten, bellen tussen leswisselingen, zelfs uwe gsm gebruiken als rekenmachine !!)

Voor de rest is mijn klas van 26 leerlingen echt wel vriendelijk...sommige meisjes sminken hun wel een beetje te hard en hebben misschien nen iets ten diepe decoté voor opt school maar ok.

2 jongens van de klas wonen int zelfde distrect als mij en de Nikitas zelfs heel toevallig int zelfde gebouw... !! Dus keb nu nen busmaat buiten Lena dan natuurlijk :)

Maaaaai en nu effe het verhaal over de gekken buurman ze :)
Dus ineens kom diene weer naar ons. En hij vroeg dus of hij smorgens met ons mee de bus kon nemen. Lena zei zo: Ik wil u gezicht ni elke morgend zien ze... Maar ik wist da allemaal pas toenem door was. De volgende morgend stontem er toch wel zeker.
En nu nog straffer... Hij ging mee ons school binnen.
Kging dan naar de uurrooster (diene volgde mij), dan ging ik in de gang zitten (diene volgde mij weer). Dan wassem me iemand aant praten en ik dacht ok snel naar de klas. Ikke dus naar de klas en op de vensterbank zitten en Veronica was er ook al. 5 min later wassem ineens ook bij mijn klas....diene volgt mij tot de 3e verdieping. Kvon da echt ni tof dus kzei dan maar: Why are you following me ? I don't like it. Na 2 minuten issem dan doorgegaan... Komaan...echt ni gezellig.

En aaahja alsek thuiskom zennek echt ne pro in biljarten zenne :p

Kusje vanuit het 24°C warme Letland !

xxx.

Lies ;)

oooh ja 2 nieuwe albums (hostfamily, my new home) op de site: http://liesbetgoeslatvia.mijnalbum.be/

• 05 September 2008 - 15:07

Anke:

Heyz Liezert,

Das ook ni eerlijk hé, gij daar 24°C terwijl ge toch zou denke dat het er koud is ... Tis er zelfs warmer als hiere !! :O
    Kzou toch ma oppasse me dien vent ze :P Ma da zal wel lukken hé meid ...

Kuzzies

• 05 September 2008 - 16:44

Mark :

Toffe buurman zeg !!

• 05 September 2008 - 18:46

Sofie:

Haha toch zalig zo'n stalkertje
    hihi die is precies verliefd op u
    kzou idd oppasse
    en van u uurrooster daar snap ik nx van :D
    lijkt me wel een chille school da ge zo alles bijna moogt:p
    xxx

• 05 September 2008 - 21:10

Mama:

Dag Liesje (hihi)

Zàlig zo'n warm weer, hier is het grijs en nat, bah!
    Je kamer ziet er nog netjes uit! Houden zo, hé!
    Hopelijk leer je snel Russisch zodat je wat meer kan verstaan, want het lijkt me wel erg zo. Gelukkig kan je toch met je Engels wat verder!

Doe da nog goed hé meisje. Je bent héél goe bezig zene! We denken aan je!

Liefs
    mama
    XXX

• 05 September 2008 - 21:44

Moeke (en Vake):

Eigenlijk ziede, dat in ons onderwijs heel wat meer structuur is.Dat heeft zijn gevolgen nl. dat ons onderwijs SUPER is.(europees en zelfs wereldwijs)
    uiteraard als ge aan het studeren zijt, is dat natuurlijk niet zo tof,maar achteraf ziede maar dat dat nog ni zo slecht is, die dicipline.
    Ik hoop van harte dat dat
    russisch vlug zal doordringen in uw hoofdje, het lijkt mij ook heel heel moeilijk, een totale andere structuur van taal dan de onze.
    En met dien buurman meisje, ja lik op stuk geven hoor, want gij zijt een meiske dat fatsoenlijk is opgevoed, en daar wordt dan misbruik van gemaakt vindekik, dus : ferm zijn en uw gedacht zeggen, zeker tegen ambetanterikken.
    We vinden het fijn dat ge veel reacties krijgt op uw berichtjes....das tof.
    Ik moet altijd moeite doen om het bondig te houden,ik kan dat echt slecht.
    veel liefs
    moeke en vke

• 06 September 2008 - 09:05

Robin:

fijne school precies !

wieeee al direct stalkers,,,

khem de fotos gezien en kwn jom da zo te arm ginders naar men goesting precies voor in te leven.

• 07 September 2008 - 18:39

Moeke En Vake Extra:

seg, Letland heeft voetbal gespeeld tegen Belgie. Belgie heeft gewonnen met 3-2
    normaal gezien, zien wij zo niet naar de voetbal, maar nu Gij in Letland zit is dat voor ons "hot news";
    We zijn ok heel heel blij dat ge uwe plan kunt trekken in het engels, want... anders is dat natuurlijk wel een ander paar mouwen zenne...
    schat, tot de volgende keer
    moeke en vake

• 08 September 2008 - 18:54

Lieve Tops:

Hallo Liesbet,

Een hele ontdekking om zo naar een ander land te trekken hé. Dan is België toch echt een luxeland. Een heel internationaal gezelschap heb je daar. Geniet maar van al de nieuwe indrukken en ontdekkingen. Schrijf maar vele berichten om je familie en vrienden op de hoogte te houden van al je ervaringen.
    Heel veel liefs ! Lieve

• 10 September 2008 - 16:38

Annelies:

Héyy liesbetj!! :)

Majj, das dr 24°C ofwa, majj egt ni eerlijk. Kwil ook zo'n mooi weer:)

Egt fijn té hore da je je daar amuseer. Ma dien buurman, mmm dies percies tog ni egt normaal. Oppasse z:D

Majj, én té laat kome is dr percies ni zo erg :) Ge moe dr wrs ni om een stempelke:) chanceke voor u ;)

Xx

• 12 September 2008 - 07:22

Ingrid&Hendrik:

Dag Liesbet, hoe gaat het met je ? Zo te lezen heb je je al goed aangepast aan het leven daar, nu de taal nog onder de knie krijgen, inderdaad zal dat niet makkelijk zijn maar een slimme meid als jij zal daar wel rap mee weg zijn. In de Profeetstraat gaat alles zijn gewone gangetje. De routine zit er terug in. Vincent zit nu in het 6de leerjaar en Anouk in het 2de. Ze gaan graag naar school gelukkig. Vandaag is je mama jarig hé, gisteren was Hendrik jarig, hij is net 1 dagje ouder dan je mama. Vanavond gaan we het vieren want gisterenavond was een beetje hectisch met zwemtraining Vincent en atletiektraining Anouk. Anouk zei nog vorige week : "Nu zullen we een hele tijd het blonde hoofd van Liesbet niet zien zitten boven in haar kamer !" Die stalker-buurman, wat een verhaal. Tja, die zal niet alle dagen zo'n mooi meisje zien hé ;-)
    Hou je goed, veel succes nog en geniet van je verblijf daar ! Veel groetjes van Ingrid - Hendrik - Vincent en Anouk xxx

• 14 September 2008 - 09:08

Moeke:

heb gisteren,nee vrijdag een gewoon emailtje gestuurd, maar dat is teruggekomen, ambetant zenne. zal het nog eens proberen.
    Het was gewoon zo wat vannalles, ge kent dat wel, zomaar wat kletsen(kan ik heel goed)
    Ik was met mijn Toyotake naar de controle geweest, en ben weer een jaartje gerust. Het is een goed oud bakje, dat ik nog heel wat meer apprecieer als ik van jou verneem dat het niet zo vanzelfsprekend is dat iedereen een auto heeft, of zelfs 2!!!
    Ik zei ook dat uw mama, verjaarde, onze lieve dochter! we hebben een mooie kaart uitgezocht voor haar zo van "voor een speciaal iemand" wat dat is uw mama hoor (den aard naar haar moeder)
    ook voor ons Katrien, want die heeft haar eerst bachelor op zak he, de schat, hard gewerkt, en zie : het is haar gelukt.
    In dat mailtje zei ik ook dat ik blij was jullie allen al zo groot waren, want das echt tof.
    Lieve Liesbet, tot een volgende keer,
    Vanuit Schil : XXX
    moeke (en vake )