Eerste dagen
Door: Liesbet
Blijf op de hoogte en volg Liesbet
25 Augustus 2008 | Letland, Daugavpils
30 afs’ers. Er zijn: chinezen, thaïen, Duitsers, Braziliaan en Amerikanen.
De meesten zitten aan de kant van Riga of er toch heeeel dicht bij. Zij zullen Lets leren. 4 anderen en ik zitten bij Daugavpils, dus leren Russisch. We moesten dus nog de bus nemen van Riga tot Daugavpils en geloof mij das een hele trip. Het was 4u lang... We kwamen dan in ons gezin op den 24e (zondag)
Nu misschien over mijn familie... De moeder is heeel erg lief, de dochter is denk ik vooral wat verlegen tegenover mij en ze kan niet zo goed engels dus hopelijk leer ik snel Russisch. Ik zal het 5uur extra krijgen in de week. Maar wat we leerden in het kamp vond ik al moeilijk te onthouden eigelijk vrij gestoord en zwijg me dan vant da cyrillisch alfabet. Lena is bijna 15 jaar oud maar ze lijkt wel al 16! Op de foto die ik al kreeg in België leek ze een beetje jaaaa kweeni vooroordelen ma zowa seut. En hier... ze lijkt echt wel leuk. Ook kan ze kei goe tekenen.
Ik woon hier op een klein oud appartement. Was even echt raar we komen zo naar da appartementsgebouw en dan zo diene trappenhal kweeni jaa das zo allemaal nog beton enzo nix behang of alle hout wete wel zo niet mooi precies den trap van een fabriek ofzo. Maar binnen is het wel beter ze. Alleen zo klein vinnek. Mijn kamer is eigenlijk kweetnu groot vinnek. De badkamer is wel mini, kende da zo als ge op een kamping staat en ge moet u zo afdrogen enzo en das zo kei klein wel.... tis iets groter mar toch We zullen der wel aan gewoon worden. Voor de rest, ze hebben geen auto. Ze doen dus alles met de bus. Ook isser geen afwasmachine. In tegenstelling tot ons de Belgen zijn ze toch wel wat armer! (hun appartement is denk ik even groot als ons Katrien haar kot alle ‘appartement’) Ma kvin da eigenlijk allemaal wel cool !
Als avondmaal aten we pannekoeken met banaan of kaas. Ze prefereren trouwens vegetarisch eten...da wordt dus ni veel vlees (jiepie)!!
Ik ben al even langs de school geweest voor wa papieren in orde te maken. Het is een oude school.
Vervolgens naar de supermarkt. Maar dat is echt niet zoals bij ons ze ! :) Meer als vroeger zo van dit is de straat van de bakkers, dat van de slagers,... Dus kei veel rondlopen vant ene naart andere.
Ik zit hier in de 2e grootste stad van Letland maar geloof me das echt ni groot ze. (4 keer kleiner als Antwerpen)
Tis echt super interessant om al die nieuwe mensen te ontmoeten. Zo veel verschillen eigenlijk, het is hier gewoon allemaal minder modern zonder veel kleuren enzo. Misschien nog wa Sovjet.
Binnekort is het school, dan laat ik weer eens wat weten. Dus...
Tot de volgende.
Paka !
xxx.
Liesbet
voor foto's:
25 Augustus 2008 - 12:58
Valerie:
Wiijoow !! Klinkt echt zo anders..
Dat foto-trekken-gedoe daar ken ik alles van,, die aziaten doen niets anders ;)
Maar klinkt echt wel tof, geniet ervan.. want de tijd vliegt echt!
xx
Valère
:D -
25 Augustus 2008 - 13:03
Mama:
Ik ben enorm opgelucht dat het al goed is meegevallen! Wij denken hier heel veel aan je...
Blij voor je dat je niet teveel vlees moet eten en als je thuiskomt... dan mag jij voortaan afwassen (haha) want dat zul je daar goe leren, hé (hihi)
Amuseer je nog goed en doe ze daar de groeten!
Liefs mamaaaatje x x x -
25 Augustus 2008 - 13:19
Mark:
tof dat alles meevalt !!!! -
25 Augustus 2008 - 13:25
Katrien:
Hey zusje,
Wat goed dat alles in orde is. Waren ze blij met je cadeautjes ?? Ik hoop dat ons pakketjes snel aankomt, want daar zitten de chocotofs in !
Dikke kus,
Katrien xxx -
25 Augustus 2008 - 13:25
Katrien:
Hey zusje,
Wat goed dat alles in orde is. Waren ze blij met je cadeautjes ?? Ik hoop dat ons pakketje snel aankomt, want daar zitten de chocotofs in !
Dikke kus,
Katrien xxx -
25 Augustus 2008 - 13:28
Henry:
Klinkt wel leuk , zo engels praten met die anderen , tot ge bij u gastgezin komt en ge daar dan Russisch moet gaan leren ( gij liever als ik ). Dat ze het daar minder goed hebben als bij ons is misschien wel een voordeel , zo leerde het dagdagelijkse van bij ons des te meer te appreciêren als ge terugkomt :). Tot de volgende en hou ons op de hoogte.. Xx
- den henry - -
25 Augustus 2008 - 13:28
Henry:
- den henry - -
25 Augustus 2008 - 15:22
Robin:
en zeggen dat jij geen leuke berichten kan typen ;) :p hehe best wel grappig allemaal om te lezen. het is geslaagd... kijk al uit naar het volgende bericht.! have fun dere en doe is goe zot e ^^
gij ook paka enzo :p
ciao B*babe -
25 Augustus 2008 - 15:39
Ann:
Haha liesbet, zeer slim van mij om een mailtje te sturen terwijl hier zo een beetje alle info staat:)..
Maar ik ga nog mailtjes sturen zenne, om u een beetje bezig te houden e:D
Geniet ervan daar en ik kijk er al naar uit om u russisch te horen praten:)..
En voor volgend jaar in de zomer, da doen we zeker e, zou echt zaaalig zijn:D!!
XAnn -
25 Augustus 2008 - 16:11
Sofie:
ah da's goe da da meisje ng mee valt hé :)
en al de rest ! :p
ng veel plezier
xxx -
25 Augustus 2008 - 17:16
Jeanke:
heeey liesbetje,
blij te horen dat het daar goe meevalt!
hier in belgie rotweer by the way!
russisch leren??? goe zot als ge het mij vraagt haha!!!
stuur af en toe ne keer een mailtje eh en voor de rest check ik zeker de site af en toen!
lieve zoen en have fun!
wees voorzichtig
xxxxxx -
25 Augustus 2008 - 22:23
Bert (::
heej :p
may seg,
russisch?? hahha
das nu iets dat ik nooit zou doen :p
e zit tog niet in de buurt van georgie dan e;)
want...
xD
amuseer u mr e :D
ly x -
26 Augustus 2008 - 10:31
Moeke En Vake:
we zijn heel heel blij dat we iets van jou hoorden en dat alles al zo "nieuw" is voor jou, wat de bedoeling was, je
horizon verbreden...heel heel belangrijk.
Wij zijn echte bedorven scheten, dat ondervinden
we telkens we op reis gaan.En dit is een supper
lange reis hé!
Seg, geen afwasmachien..
allé seg, da kan toch niet meer, en alles zo klein....tja....ik zeg het: bedorven scheten
in onze contreien.
En genen otto, jullie thuis hebben er....(tel kwijt)
Maar ge gaat dat allemaal tof vinden, dat weten wij, vermits gij een toffe griet zijt.
Heel heel veel liefs en vele kusjes
moeke en vake -
26 Augustus 2008 - 14:22
Caroline:
Waaauuuww keigraaf liesbet !! :D
Khoop egt da ge u daar keihard ga amussere :D
mr kga u misse =(
XXX LY
27 Augustus 2008 - 09:20
Vake:
Hi Liesbet, dat is plezierig zo'n website,we zullen er volop gebruik van maken.
Dikke kussen,
Vake -
29 Augustus 2008 - 11:51
Yolanda:
Fijn om allemaal te horen meid. Beu wel dat de eerste dag al zo wat minder is maar telkens ik je hoor ben je enthousiaster en enthousiaster :) dus valt er allemaal goed mee he. Ofwel moet jij ze daar engels leren he ;-) Ben blij dat het daar zo goed gaat en je jou goed hebt! Maar toch missen er jou hier zoveel zenne... Amuseer je nog, dikke zoen